I taket lyser stjärnorna

Är en svensk film som är baserad på succéromanen, skriven av Johanna Thydell.

Denna film är nog en av dem mest gripande filmer jag sett och är en av de bästa svenska filmer jag sett! Det är en film om något av det svåraste som finns; att förlora någon man älskar till döden.

Huvudpersonen är den fjortonåriga flickan, Jenna Wilson, vars mor är döende i cancer. Väl hemma så är det Jenna själv som sköter allt, handling, städning, tvättning osv. Jennas enda vän Susanna, verkar vara glad över att ha ett eget liv som är betydligt mycket bätte än Jennas.

Då hennes mammans tillstånd hastigt försämras så tvingas dem flytta hem till Jennas mormor, som är riktigt pain in the ass. Hon är totalt omänsklig och hård. Livet suger helt enkelt! Sedan träffar hon Ullis (Den populäraste tjejen i skolan), som bor i samma trappuppgång. Vilket leder till att hon börjar göra typiska "tonårsgrejer", smygröka och gå på fester. Sno en tröja. Supa sig fulla på en handikappstoalett, efter att man har låtsas att man glömt legitimationen i bilen när man ska försöka köpa lättöl!

Jag tycker att filmen var riktigt bra! Dock lider filmen av samma problem som många andra svenska filmer gör, i att skådespelarna talar otydligt och att det inte är helt oproblematiskt att höra vad alla säger vid en del tillfällen.
Denna film får betyget 4 av 5 möjliga nougatrutor!


Kommentarer
johnny

Verka vara en känslig film, men att göra dom dära fjortis sakerna kan man ju skippa om man nu då skulle vara jenna, det är ju inte coolt för 5 öre =) å varför smygröka när man kan röka öppet?=) hahaha. 4 av 5? för min del låter de som en max 2a hehe

2009-08-27 @ 14:34:52


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0